Nieuws opleiders

Vanaf nu kan je inschrijvingen van ons verwachten!

02 november 2023

In deze update 3 belangrijke praktische zaken en een tip. Maar eerst: Leuk dat we blijven samenwerken! 

Dank voor het in ons gestelde vertrouwen. Ruim 100 veelal grote en middelgrote opleiders met keurmerk blijven aangesloten. We zijn trots op deze mooie lijst van ruim 100 deelnemende opleiders en gaan ervoor om er samen een succes van te maken. Voor onze plannen kun je nog de informatiebrochure bekijken of deze informatie voor opleiders doornemen. Wil je verdere ideeën en plannen uitwisselen? Neem dan contact met ons op!
 
1. Het is zover: vanaf nu kun je inschrijvingen van ons verwachten! Hoe werkt dat?
Als je nu op Opleidingvinden.nl en STAP-budget.nl bij een opleiding onder de startdatum op de gele knop ‘Aanmelden’ klikt, dan kom je op een inschrijfformulier terecht. Als een deelnemer zich aanmeldt via een inschrijfformulier en deze aanmelding bevestigt, dan ontvang ook jij als opleider een inschrijvingsbevestigingsmail. Deze bevestiging ontvang je als opleider op het mailadres van de persoon die ingesteld staat als de ontvanger van notificaties, eventuele brochureaanvragen en contactformulieren van Opleidingvinden.nl en STAP-budget.nl. In die inschrijvingsbevestigingsmail vind je de inschrijfgegevens in een PDF en vragen we je om de ontvangst van de inschrijving te bevestigen (via een link) en contact op te nemen met de deelnemer. In je aanbiedersaccount op Mijn Plaatsingen vind je een overzicht van al je inschrijvingen.

 

2. Belangrijk: voeg startdata in die in de toekomst liggen, anders worden je opleidingen niet getoond
Je opleiding wordt alleen getoond als één of meer startdata zijn ingevoerd die in de toekomst liggen (of wanneer ‘ieder moment te starten’ is geselecteerd voor bijvoorbeeld e-learnings). Hierdoor kunnen bezoekers alleen kiezen uit opleidingen die daadwerkelijk gepland staan. Zorg dus dat je je opleidingen up-to-date houdt, zeker voor wat betreft de startdata! Note: je kunt opleidingen zonder startdatum die in de toekomst ligt nog wel publiceren, maar in de avond zullen deze weer gedepubliceerd worden omdat er dan een geautomatiseerde check op te boeken startdata plaatsvindt.

 

3. Controleer of je prijsinformatie compleet is en of je plaatsingen nog online staan
In de nieuwe situatie zijn zowel prijzen exclusief BTW als inclusief BTW noodzakelijk om je plaatsing te publiceren. Bestaande plaatsingen waar de prijsinformatie niet compleet is, worden niet meer getoond. Hierdoor kunnen je opleidingen dus mogelijk niet meer online staan. 

 

Tip: Voeg al je aanbod in nu we veel traffic verwachten aankomende weken
Voor opleidingen berekenen we vanaf nu een vergoeding per inschrijving. Het invoegen van extra opleidingen brengt dus alleen kosten mee als het meer omzet oplevert. Om zoveel mogelijk inschrijvingen voor je te kunnen verzorgen, willen we je vragen om al je opleidingen (met startdata in de toekomst) in te voegen. Zeker nu de STAP-traffic toeneemt de aankomende weken, is het naar verwachting ook voor jou als opleider zinvol om op korte termijn al je opleidingen in te voegen. Je kunt hiermee aan de slag door in te loggen op je aanbiedersaccount op STAP-budget.nl of je aanbiedersaccount op Opleidingvinden.nl. Voor beide websites (die gebruik maken van dezelfde opleidingendatabase) kun je dezelfde inloggegevens gebruiken. Geïnteresseerde bezoekers in niet-STAP aanbod worden van STAP-budget.nl doorgeleid naar Opleidingvinden.nl. Op diverse plaatsen vermelden we duidelijk dat voor die opleidingen geen STAP aan te vragen is, zoals op de opleidingspagina zelf, het inschrijfformulier en de bevestiging.  

19 februari 2024
Laatste STAP-nieuws
Er blijken geen voorbeelden te zijn van oneigenlijk gebruik door opleiders | Verdeling subsidie laatste STAP-ronde | SEO-rapport over Leerrechten van NRTO overhandigd aan vaste Commissie SZW | Wat kunnen we op korte termijn verwachten aan regelingen? | Wat kan Opleidingvinden.nl bieden?
21 november 2023
Nieuwe scholingssubsidie krijgt meer vorm + LLO stemwijzer
Het kabinet heeft vorige week een aantal brieven en een 'Verkenning individuele leerbudgetten en leerrechten ter stimulering van LLO (Leven Lang Ontwikkelen)' naar de Tweede Kamer gestuurd. We zetten het voor je op een rijtje.
15 september 2023
STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden.nl
Nu STAP stopt, gaat STAP-budget.nl verder als Opleidingvinden.nl. Zo kunnen we mensen blijven helpen met het vinden van de beste opleidingen, en aanbieders blijven helpen met het vinden van meer deelnemers.