Nieuws opleiders

STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden.nl

15 september 2023

STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden.nl
Nu STAP stopt, gaat STAP-budget.nl verder als Opleidingvinden.nl. Zo kunnen we mensen blijven helpen met het vinden van de beste opleidingen, en aanbieders blijven helpen met het vinden van meer deelnemers. Om de traffic die wij nog steeds hebben te benutten, hebben wij snel gehandeld en is Opleidingvinden.nl live, al is het nog niet in de uiteindelijke vorm. Beide sites lijken nu sterk op elkaar. Op STAP-budget.nl ligt de nadruk op het STAP-aanbod en is per opleiding duidelijk aangegeven of deze mogelijk is met STAP-budget. Op Opleidingvinden.nl ligt de nadruk op het totaalaanbod van opleidingen (met kwaliteitskeurmerk) en kunnen STAP Opleidingen gefilterd worden. Sinds dinsdag wordt op STAP-budget.nl vanuit de categorie 'Alle Opleidingen' de bezoeker doorgeleid naar Opleidingvinden.nl.
Door de geleidelijke overgang kan Opleidingvinden.nl profiteren van de bezoekersaantallen en vindbaarheid die met STAP-budget.nl zijn opgebouwd. En daar profiteer jij als aangesloten opleider van! Neem gerust een kijkje op Opleidingvinden.nl.

 

Wat betekent dat praktisch voor jou als opleider?

 

Zolang de STAP-regeling loopt, zijn beide platforms (STAP-budget.nl en Opleidingvinden.nl) beschikbaar en vindt er een geleidelijke overgang plaats naar Opleidingvinden.nl. Goed om te weten:

  • Je gepubliceerde opleidingen in het invoersysteem Mijn Plaatsingen worden getoond op STAP-budget.nl én Opleidingvinden.nl.
  • Je gepubliceerde opleidingen zijn op Opleidingvinden.nl onder andere bereikbaar via de tegel en menuoptie 'Alle opleidingen' vanuit STAP-budget.nl. 
  • Bezoekers kunnen met hun accountgegevens ook inloggen op Opleidingvinden.nl, waar ze dezelfde in hun account bewaarde en vergeleken opleidingen kunnen vinden.
  • Beide platforms hebben dezelfde instellingen, promotieblokken etcetera.
    Je kan als aanbieder inloggen in Mijn Plaatsingen via zowel aanbieders.STAP-budget.nl als aanbieders.opleidingvinden.nl

Voor niet-STAP Opleidingen hebben wij de abonnementskosten gestopt en zijn nieuwe plaatsingen (én ook de bezoekers en inschrijvingen die dat oplevert op de eigen website) momenteel kosteloos. Voor STAP-opleidingen zijn de kosten ongewijzigd 15 euro per maand per opleiding, exclusief btw.
 
Vanaf half oktober nieuw verrekenmodel
Bij de nieuwe situatie past ook een nieuw verrekenmodel. Vanaf half oktober betaalt een opleider alleen nog achteraf na het verkrijgen van een definitieve inschrijving via Opleidingvinden.nl (of STAP-budget.nl) 12,5% van de deelnemersprijs en optioneel voor het verkrijgen van een lead via een contactformulier of brochuredownload. Daarnaast zal er net als nu extra promotie mogelijk zijn via promotieblokken en logoblokken. Om de mogelijkheden hiervoor in te stellen, zullen we de betreffende opleiders begin oktober een mail sturen met ook een verdere toelichting. Tot half oktober is plaatsing van niet-STAP opleidingen kosteloos.
 

Tip voor opleiders mét kwaliteitskeurmerk zoals NRTO en Cedeo
Plaats nu (al) je opleidingen kosteloos op STAP-budget.nl en hierdoor meteen ook op Opleidingvinden.nl, profiteer nu van de STAP-traffic, breng je eigen merk en opleidingsaanbod onder de aandacht en krijg tot half oktober gratis traffic op je eigen website en aanmeldformulier.

 

Tip voor STAP-opleiders
Kun je als aanbieder OCW-erkende scholingen aanbieden en staat je aanbod in het STAP-scholingsregister van DUO? Plaats dan nu je STAP-opleidingen met een maandabonnement op STAP-budget. nl. STAP-budget.nl heeft een groot bereik en kan zorgen voor meer STAP-deelnemers voor je STAP-opleidingen. Vanaf 18 september en 15 november 2023 is er nog STAP-budget aan te vragen bij UWV.

 

Lees hier meer informatie voor aanbieders.

21 november 2023
Nieuwe scholingssubsidie krijgt meer vorm + LLO stemwijzer
Het kabinet heeft vorige week een aantal brieven en een 'Verkenning individuele leerbudgetten en leerrechten ter stimulering van LLO (Leven Lang Ontwikkelen)' naar de Tweede Kamer gestuurd. We zetten het voor je op een rijtje.
02 november 2023
Vanaf nu kan je inschrijvingen van ons verwachten!
In deze update 3 belangrijke praktische zaken en een tip. Maar eerst: Leuk dat we blijven samenwerken! Dank voor het in ons gestelde vertrouwen. Ruim 100 veelal grote en middelgrote opleiders met keurmerk blijven aangesloten. We zijn trots op deze mooie lijst van ruim 100 deelnemende opleiders.